Първата доставка с дрон бе осъществена


Първата пощенска услуга в света, която успешно е доставила пратки до клиенти с дрон, е извършена от Deutsche Post DHL, предаде ДПА, като се позова на съобщение на германската пощенска служба.


Между януари и март клиентите в баварското селце Райт им Винкл са могли да изпратят и получат колети с безпилотни самолети. Операцията е обхванала 130 успешни автономни доставки, някои от които са включвали тежки товари, дълги разстояния и труден планински терен, посочват от DHL.


Директорът на компанията Юрген Гердес отбелязва, че при изпитанията услугата е успяла да достави "спешно необходимо лекарство или спортна екипировка в последния момент" само за осем минути.


Няколко американски компании, сред които Amazon, Google и Wal Mart, отдавна работят по методи за транспортиране с дрон, поради което вече имаше редица твърдения за "първата" успешна доставка с дрон, припомня ДПА.


Германската пощенска служба, за която работят 340 000 души по света, реши да използва дронове за достъп до по-слабо населени райони.


Преди: 1008дни